Japanin Jamboree

Seuraava Jamboree järjestetään Japanissa 28.7.-8.8.2015. KyseesJamboreesä on 23. maailmanjamboree. Teema on 和 [Wa]: a Spirit of Unity. Jamboree pidetään Kirara-hama -alueella Yamaguchissa. Jamboreelle odotetaan 30 000 osallistujaa 161 maasta. Osallistujat ovat 14-17-vuotiaita. Lisää tietoa Jamboreematkasta löytyy täältä.

Japani koostuu useasta saaresta Tyynellä merellä ja sijaitsee Koillis-Aasiassa. Naapurimaat ovat Koreat ja Kiina. Japanin pinta-ala on 378 000 neliökilometriä, elikkä hieman isompi kuin Suomen. Pääsaaret ovat Hokkaido, Honshu, Shikoku ja Kyushu. Tämän lisäksi maahan kuuluu yli 6000 pienempää saarta. Japanissa asuu 127 miljoonaa ihmistä. Pääkaupunki on Tokio. Japanin lippua kutsutaan Nisshokiksi tai Hinomaruksi. Valkoinen väri edustaa rehellisyyttä ja puhtautta ja punainen ympyrä edustaa aurinkoa, eli kirkkautta, vilpittömyyttä ja lämpöä. Japanin aika on GMT +9, eli seitsemän tuntia Suomea edellä. Japanin valuuttaa kutsutaan yeniksi. Valta on jaettu parlamentaarisesti. Keisari Akhito on Japanin 125. keisari, ja hän on ollut vallassa vuodesta 1989. Japanin keisarilla ei ole poliittista valtaa.

Japanin kieli on ainoa virallinen kieli Japanissa. Japania kirjoitetaan kolmen eri kirjoitusjärjestelmän yhdistelmällä: kanji, hiragana ja katakana. Kanji tuli Japaniin Kiinasta 1900 vuotta sitten. Kanjiin kuuluu noin 50 000 merkkiä, mutta tavallisesti ihmiset käyttävät noin 2 000 merkkiä.

Suurin osa japanilaisista sukunimistä koostuu kahdesti kanji-merkistä. Yleensä merkit kuvaavat luontoa tai maantieteellisiä kohtia tai paikkoja, esim. vuori, puu, riisipelto, saari, kylä, silta. Tavallisimpiin japanilaisiin nimiin kuuluu Tanaka, Suzuki, Sato, Takahashi, Kobayashi ja Ito. San on suosittu liite nimien jälkeen. Sitä voi käyttää useimmissa tilanteissa.