JOTA-JOTI tietopaketti 2014

JOTA-JOTI logo 2014

Koska?

57. Jamboree on the Air ja 18. Jamboree on the Internet järjestetään maailmanlaajuisesti lokakuun kolmantena viikonloppuna, 17.-19.10.2014.

Kuinka osallistun?

Tapahtumaan voit osallistua yksittäisenä osallistujana tai osallistumalla Suomessa järjestettävän tapahtuman kautta. Ohjeet oman tapahtuman järjestämisestä lippukunnalle löydät osoitteesta: http://joti.fi Tapahtuman järjestäminen on erittäin helppoa, oikeastaan kyse on pitkälti vartion retkestä, jonne järjestetään Internet-yhteys. Internet-yhteydeksi riittää hyvin mokkula. Jo yhdellä tietokoneella voi osallistua useita partiolaisia. Radiopartiointiin liittyvät lisäohjeistukset löytyvät osoitteesta http://jota.partio.net

Varsinainen osallistuminen tapahtuu esimerkiksi suuntaamalla tapahtumaviikonloppuna osoitteeseen http://www.scout.org, jossa on suorat linkit keskusteluun ja peleihin osallistumiseen.

JOTA-JOTI Merkit

Pohjoismainen JOTA-JOTI -merkki on mahdollista tilata Nettipartiolaiset ry:n kaupasta: http://kauppa.partio.net. ”Virallinen” teemamerkki on mahdollista tilata WOSM:n kaupasta.

Brasilialainen JOTA-JOTI-peli

Brasilialaista JOTI- peliä pelattiin ensimmäistä kertaa vuonna 2003. Ensimmäisenä neljänä vuonna peliin osallistui noin 2000 partiolaista Brasiliassa, viime vuonna osallistujia oli jo 20 000. Tämä on noin 20 % kaikista Brasilialaisista partiolaisista!

Brasilialainen JOTI-peli oli tottakai auki kaikille Portugalia puhuville partiolaisille, vuonna 2012 pelin nimeksi vaihdettiin ”The Global JOTA-JOTI Challenge” ja peli avattiin kaikille partiolaisille! Tässä kansainvälisessä versiossa käytetään samoja tehtäviä kuin Brasilialaisessa versiossa.

Pelissä suoritetaan tehtäviä, jotka videokuvataan tai niistä otetaan valokuvia, ja ne jaetaan muiden osallistujien kesken. Tavallaan kyse on kilpailusta, jossa kerätään pisteitä, mutta pääasiallinen tarkoitus on kuitenkin pitää hauskaa!

Vuoden 2013 tehtäviin voit tutustua: https://www.dropbox.com/s/i0hhl417mwmpjlc/JOTI-2013-Challange-tehtavat.pdf Vuoden 2014 tehtävien julkaisualusta ei ole vielä tiedossa.

Muut JOTA-JOTI –pelit

www.scout.org –sivulle tullaan julkaisemaan vielä tapahtuman aikana myös muita pieniä pelejä ja tehtäviä, joihin osallistumiseen ei tarvita ennakkovalmisteluita.

Lisätietoja JOTI-koordinaattori Sasu Karttuselta (sasu.karttunen ääät hp.partio.fi)