Partiokodit

Partioliikkeellä on monta partiokotia ympäri maailmaa. Niissä on sekä edullisia hotellihuoneita että useimmissa myös leirialue, jossa voi telttailla. Maailmanjärjestöjen partiokodit ovat varsin suosittuja, joten huone on varattava jopa vuosi etukäteen, samoin telttapaikka, mikäli kyseessä on sesonkiaika. Varaus tehdään kotien omien nettisivujen kautta. Ota selvää myös kotien aukioloajoista, sillä jotkut niistä ovat auki vain kausiluontoisesti. Voit myös hakeutua partiokotiin töihin! Kansallisten järjestöjen partiokodit ja leirikeskukset ovat usein joustavimpia. Esimerkiksi Iso-Britanniassa ja Saksassa on useampi hyvä paikka.

Tunnetuimmat partiokodit ovat maailmanjärjestöjen omistamia. Partiotyttöjen maailmanliitto, WAGGGS, omistaa neljä partiokotia ja Partioliikkeen maailmanjärjestö, WOSM, kaksi.

Partiokodeissa järjestetään kansainvälistä toimintaa ympäri vuoden: kursseja, kokouksia, tutustumisia paikalliseen kulttuuriin ja palveluprojekteja. Lippukunnat voivat pitää myös oman leirinsä partiokotien alueella. WAGGGS:n partiokoteihin voivat hakea vain tytöt vapaaehtoisiksi, WOSM:n koteihin voivat hakea sekä tytöt että pojat. Hauista ilmoitetaan Suomen partiolaisten viestimissä. Vapaaehtoismahdollisuuksista saa myös lisätietoja partiokotien nettisivuilta tai Juho Keitaanniemeltä (@partio.fi)

WAGGGS:n partiokodit

Our Chalet. Sveitsi, Kanderstegin lähellä. Hyvät hiihtomahdollisuudet. Kotoisa. Vanhin WAGGGS:in partiokodeista. Hyvä sekä ryhmä- että yksilömatkailukohde.

Pax Lodge. Iso-Britannia, Lontoo. Hostellimaisin. Hyvä majoituspaikka niin partio- kuin turistimatkoilla.

Sangam: Intia, Pune. Pari tuntia Mumbaista. Lähikosketus intialaiseen kulttuuriin,

Our Cabana: Meksiko, pari tuntia Mexico Citystä. Aikaisemmin ainoastaan naisille.

Suunnitelmissa on viides partiokoti, joka rakennettaisiin Keniaan.

WOSM:n partiokodit

Cairo International Scout Centre, Egypti. Uusin partiokoti.

Kandersteg International Scout Center (KISC): Sveitsi. Suomessa tunnetuin partiokoti. Hyvä leirimatkakohde.