Maailman parantaminen

mop-logo-large-enMuun muassa seuraavien aktiviteettien kautta samoaja voi tehdä maailmasta vähän paremman paikan ja oppia auttamisen tärkeydestä. Lisää inspiraatiota saa Messengers of Peace -sivustolta. Suosittelemme omien projektien jakamista portaalissa. Aktiviteettikuvaus löytyy linkin kautta.

Auttava käsi

  • Osallistumme lipaskeräykseen

Kyseessä voi olla esimerkiksi Nälkäpäivä tai Jano-keräys.

  • Osallistumme kehy-hankkeeseen.

Partiolaisten oma kehy-hanke Woomal 2 on hyvä vaihtoehto.

  • Toteutamme tempauksen paikkakuntamme apua tarvitsevien hyväksi.

Vinkki ideointiin.

Ritarin rohkeudella

  • Muutan omaa käytöstäni jonkin / joidenkin toimintatapojen kohdalla myönteiseen suuntaan vähintään viikoksi. Havainnoin, miten se vaikuttaa muihin ihmisiin. Raportoin tulokset vartiossani.

Voitte esimerkiksi yrittää kiroilla vähemmän, käyttäytyä vähemmän ennakkoluuloisesti, tervehtiä kaikkia, joita kohtaatte tai auttaa enemmän kotitöissä.

Omat mietteet

  • Esimerkkinä muille

Pohtikaa minkälainen esimerkki haluatte olla muille.

Vinkki

Luonto on vielä meidän

  • Kunnostamme tai suunnittelemme ja toteutamme merkityn luontopolun muiden luonnossa liikkujien iloksi.

Tekoja pallomme hyväksi

  • Keskustelemme, mikä on vikana lähiympäristössämme ja ideoimme parannusehdotuksia. Viemme ehdotuksemme eteenpäin tai teemme asialle itse jotain.

Vinkki

  • Järjestämme lippukunnan roskatalkoot, haravointitalkoot tai muun viihtyisyyttä lisäävän ympäristötapahtuman.

Vinkkejä ideointiin.

Aapo Rainio PäPa:sta järjesti haravointitalkoot. Näin hän kertoo niistä:

”Sain idean syksyllä että nyt olisi paras aika haravointitempaukselle ja ryhdyin hommiin. Otin yhteyttä Helsingin rakennusvirastoon, sillä puistojen puhtaanapito on heidän osa-aluettaan. Vapaaehtoistyön koordinaattorit Rakennusvirastolta neuvoimat meille alueen, jossa suunnittelemaamme aikaan olisi kovin tarve haravoinnille sekä järjestivät paikalle jätelavoja ja pressuja lehtien kuljetusta varten. Haravointitempaus on helppo tapa tehdä yhteistä hyvää ja siksi kannattaakin olla tempauksesta rohkeasti yhteydessä moniin tahoihin, apua löytyy sitä etsivälle lähes aina.”