Nettisivut

Viljami17Pääpaino vartion nettisivujen tekemisessä pitäisi olla sisällössä ja päivityksissä eikä layoutissa tai teknisissä hienouksissa.

Nettisivuprojektia voi jakaa seuraaviin askeliin:

  • Miksi teette nettisivun ja kenelle?
  • Nimi
  • Paikka
  • Miten sivua julkaistaan
  • Sopikaa sisällösta ja toiminnoista viimeiseksi.

Kun olette käyneet läpi nämä askeleet, alkaa toteuttamisvaihe. Valitkaa, sisältö mielessä pitäen, nettijulkaisujärjestelmä (content managment system, CMS). Järjestelmiä on monta. Joillakin piireillä on valmiit pohjat, joita voi käyttää.

Kun tekniikka on valmis, voitte miettiä sisältöä tarkemmin. Mitä ja miksi?

Hyvä vinkki on alkaa vartion esittelyllä, yhteystiedoilla ja tiedolla tulevista tapahtumista. Tämän jälkeen voitte jatkaa ”kiva tietää” – asioilla, esimerkiksi hyvät linkit.

Tutustukaa eri lippukuntien sivuihin ja pohtikaa mikä tuntuu hyvältä. Muistakaa, että sivut ovat vartion kasvot ulospäin. On tärkeätä, ettei tieto tunnu sisäpiiritiedolta ja että kuvat ovat hyviä.

Kun sivut ovat valmiit, seuraa ylläpito. Sivujen pitää olla päivitetyt ja ajankohtaiset. Miten tämä tapahtuu, riippuu paikallisista olosuhteista. Jos kololla on nettimahdollisuus, vartio voi päivittää sivuja jokaisen tapaamisen yhteydessä.

Muistakaa pyytää lupaa kuvien julkaisemiseen. Älkää julkaisko muiden partiolaisten nimeä kuvan kera. Älkää kirjoittako mitään, minkä takana ette pysty seisomaan.

KISS – Keep It Simple, Scout!

Käyttäkää mielellään nettifoorumeja avuksi. Kysykää paljon. Panostakaa sisältöön. Unohtakaa Frontapage, Dreamweaver, Flash ym. Käyttäkää helppoa CMS:ä, joka toimii sivuihin ja sisältöön. Pitkässä juoksussa se toimii parhaiten.

Lähde: Scouterna