Maailman parantaminen

mop-logo-large-enMuun muassa seuraavien aktiviteettien kautta seikkailja voi tehdä maailmasta vähän paremman paikan ja oppia auttamisen tärkeydestä. Lisää inspiraatiota saa WOSM:in sivuilta. Suosittelemme myös omien projektien jakamista portaalissa. Aktiviteetttikuvaus löytyy linkin kautta.

Pohjoinen

  • Partioihanteet

Tutustukaa seikkailijan ihanteisiin.

Vinkki 1: Seikkailjoiden ihanteisiin kuuluu kunnioittaa toista ihmistä, rakastaa luontoa ja suojella ympäristöä sekä olla luotettava. Maailmassa on kuitenkin paljon ihmisiä, joita syrjitään ja kiusataan ja luontoa tuhotaan. Partiolaisina haluamme välittää kaikista ihmisistä sekä luonnosta, mutta joskus se on vaikeata. Miten voi tehdä ylipäätänsä jotakin hyvää ja olla hyödyksi? On kuitenkin paljon parempi tehdä jotakin, kun ei mitään. Keskustelkaa: Voiko kaikki tehdä jotakin auttaakseen toisia ihmisiä ja luontoa? Mitä minä, sinä ja me pystymme tekemään?

Vinkki 2: Jakautukaa vartioihin. Jokainen vartio saa lappuja, joihin on kirjoitettu partioihanteita sekä lapsen oikeuksia. Vartioissa keskustellaan eroista ja yhtäläisyyksistä oikeuksien ja ihanteiden välillä. Tämän jälkeen vartiot tekevät julisteita ajatuksistaan. Lähde: Det danske spejderkorps

  • Rohkeuskoe

Tutustukaa kiusaamiseen.

Vinkit

Etelä

  • Hyvä työ

Tehkää päivän hyvä työ.

Vinkit

Väli-ilmansuunnat

Vinkkejä

Taitomerkit

Tutustukaa nettikettiin. Pohtikaa kiusaamista netissä. Muistakaa ainakin seuraavat asiat:

Kirjoita vain sellaisia asioita, jotka voisit sanoa kasvotustenkin. Mieti, mikä on hyvä vitsi. Älä kerro salaisuuksia. Älä julkaise kuvia ilman lupaa. Muista myös netissä puuttua asiaan, jos näet jotain muuta kiusattavan. Lähde: Partio 2/14.

Osallistukaa kaupunkiympäristön siivoamiseen.

Vinkit