Hyvä työ

Vinkki 1

Hyvä työ -kortti on väline muistuttaa asiasta esim. viikon ajan. Kerätkää sihen merkintöjä ja purkakaa seuraavassa kokouksessa tehdyt hyvät työt yhdessä muiden vartion jäsenten kanssa.

Lähde: Toimintavinkit

Vinkki 2

Vierailkaa vuorotellen seikkailijavuosien aikana koko joukkueen kanssa jokaisen seikkailijan perheen tai vaikka isovanhempien luona auttamassa esim. puutarhatöissä, nuorempien sisarusten hoitamisessa tai joulusiivouksessa. Kun tästä tulee muutama hyvä kokemus, voi myöhemminkin olla helpompaa tarjota apuaan vieraammille ihmisille.

Lähde: Toimintavinkit

Vinkki 3

Tehkää omalla tai jonkin toisen lippukunnan kämpällä yleishyödyllinen talkootyö: vessojen tyhjennys, aidan maalaus, puuvajan siivous, risukon raivaus tms.

Lähde: Toimintavinkit

Vinkki 4

Tehkää huivin päihin pienet ja tiukat solmut muistuttamaan hyvästä työstä joka päivä. Tämä toimii erityisen hyvin leirillä. Kun hyvä työ on tehty, voi solmut avata. Aamulla taas sidotaan uudet.

Lähde: Toimintavinkit

Vinkki 5

Osallistukaa johonkin temapukseen. Esimerkkejä: Avustakaa SPR:n verenluovutuksessa vaikkapa huolehtimalla kahvituksesta. Osallistukaa Yhteisvastuu- tai Nälkäpäiväkeräykseen vapaaehtoisina kerääjinä. Kootkaa vartion avustuspaketti ja antakaa se kehitysmaihin lähetettäväksi tai viekää se pelastusarmeijan joulupataan. Seurakunnalta voi kysyä yhteistyötahoja. Jokainen tuo pakettiin kotoaan yhden tai kaksi lelua, tavaraa tai vaatetta, joita ei enää itse tarvitse, mutta jotka silti ovat hyväkuntoisia.

Lähde: Toimintavinkit

Vinkki 6

Tehkää helmikorut jokaiselle johtajalle. Helmissä lukee ORJH “Olen rakastava ja huolehtivainen”. Kun johtaja huomaa, että joku ryhmässä tekee jotakin ystävällistä, johtaja antaa korun hiljaa tälle henkilölle. Korun saaja antaa korun eteenpäin, kun hän huomaa jonkun toisen tekevän jotakin hyvää.

Lähde: Free being me.