Betlehemin rauhantuli

peacelight_shoutboxBetlehemin rauhantulen perinne alkoi 1986, kun itävaltalainen yleisradio ORF järjesti ensimmäisen kampanjan osana suurempaa hyväntekeväisyysprojektia. Partiolaiset ovat olleet mukana alusta lähtien ja kuljettaneet tulen läpi Euroopan. Viime vuosina tuli on viety myös Pohjois-Amerikkaan.

Betlehemissä palaa ”ikuinen tuli”. Tästä itävaltalainen lapsi sytyttää lyhdyn, joka lennätetään Itävaltaan. Jumalanpalveluksen jälkeen tuli  ja rauhanviesti viedään ympäri Euroopan juuri ennen joulua. Partiolaiset vievät tulen kirkkoihin, sairaaloihin, vanhainkoteihin ja julkisille paikoille. Tulta on luovutettu muun muassa paaville, Mikhail Gorbatshoville, Jordanian kuninkaalle, Romano Prodille, Euroopan parlamentin jäsenille, YK:n joukoille Kosovoon ja ”Ground Zerolle”, WTC:n muistomerkille New Yorkissa.

Suomessa Lounais-Suomen Partiopiiri on ollut aktiivisesti mukana kampanjassa, ja tuli on palanut muun muassa Turun tuomiokirkossa. Tuli saapuu Ruotsista meriteitse Turkuun joulukuun ensimmäisellä viikolla. Turussa liekki jaetaan päälyhdystä partiovuoden päättäjäisiin, joulukaupungin tilaisuuksiin sekä useiden seurakuntien tilaisuuksiin, usein kauneimmat joululaulut -iltoihin (muun muassa Turun Partiolaiset ry:n järjestämään Partiolaisten Kauneimmat Joululaulut -iltaan, Turun Martinkirkkoon ma 8.12.2014 klo 18.00). Arkkipiispalle liekki on viety rauhan viestinä sekä joulutervehdyksenä joka vuosi. Myös partiolaiset muualta Suomesta ovat tervetulleita mukaan levittämään rauhan sanomaa yhteisen tulen muodossa.

Lisätietoa: http://betleheminrauhantuli.blogspot.fi/

 

Yksi vastaus artikkeliin ”Betlehemin rauhantuli

  1. Pirjo Rintamäki

    Noudamme liekin Inkoosta 5.12. ja meiltä se haetaan Keravalle. Espoon tuomiokirkossa ja Espoonlahden kirkossa on itsenäisyyspäivänä partiolaisten lupauksenantotilaisuuksia, joihin viemme Rauhantulen ja -viestin.

Kommentointi on suljettu.