Messengers of Peace

mop-logo-large-en”Meistä itsestämme tuntuu, että tekomme ovat vain pisara meressä. Mutta ilman tuota pisaraa meri olisi pienempi.” -Äiti Teresa

Sinä, minä ja 40 miljoonaa muuta partiolaista ympäri maailmaa pystymme tekemään näkyvän muutoksen planeetallamme jokapäiväisillä, pienillä teoilla eli päivän hyvillä töillä. Messengers of Peacen tarkoitus on tuoda ne pienet hyvät teot yhteen, jotta osoitamme itsellemme partiolaisina ja ympäröivälle yhteiskunnalle sen hyvän, mitä teemme joka päivä.

Messengers of Peaceen voi osallistua niin sudenpentu kuin samoajakin. Osa ohjelmaa on nettiportaali, jossa kukin voi jakaa projektejaan. Portaalissa on myös tietoa ja käytännön vinkkejä päivän hyviin tekoihin. Toinen puoli Messengers of Peacea on rahasto, joka tukee projekteja ja partiojärjestöjen kehittämistä, varsinkin kehitysmaissa.

Partiolaiset toimivat monessa maassa aktiivisesti yhteiskunnassa. Tässä muutama idea helpoista palvelutempauksista. Myös Suomessa partiossa opitut ryhmätyö- ja keskustelutaidot voivat olla hyödyksi esimerkiksi kiusaamisen ja syrjinnän ehkäisemisessä. Ajatus on, että partiotaidot yhdistettynä aktiiviseen vuorovaikutukseen yhteiskunnan kanssa voivat muuttaa maailmaa.

Nyky-yhteiskunnassa kulttuurien, uskontojen ja sukupolvien välinen vuorovaikutus on ydinasemassa konfliktien ennaltaehkäisyssä. Partiolaisten maailmanlaajuinen verkosto tarjoaa tälle hyvät puitteet. Partio yhdistää nuoria erilaisista taustoista.

Messengers of Peace -projekti käsittää rauhan laajasti. Rauhalla on sekä henkilökohtainen, paikallinen että maailmanlaajuinen ulottuvuus. Messengers of Peace edistää rauhaa, harmoniaa ja konfliktien väkivallatonta ratkaisua.

Hyvän työn -vinkkejä ja nostoja muista maista löytyy Facebook-sivustolta, MessengersOfPeaceFinland.