Rasisminvastainen viikko

Rasisminvastaista viikkoa vietetään maaliskuussa. Viikosta vastaa Suomen Punainen Risti ja sitä vietetään joka vuosi YK:n rasisminvastaisen päivän 21.3 ympärillä.

Kuvaaja: Andrea Deneb

Kuvaaja: Andrea Deneb

Rasismi vahingoittaa koko yhteiskuntaa, ei vain sen kohteeksi joutuneita. Työskentelemällä rasismia ja syrjintää vastaan, edistämme että kaikilla etnisillä ryhmillä olisi tasavertaiset mahdollisuudet elää Suomessa ja olla mukana rakentamassa yhteistä hyvinvointiamme. Rasisminvastaisella viikolla partiossa mietitään miten pienillä teoilla voi muuttaa maailmaa. Älä hyväksy hiljaisesti. Rasisminvastaisuus on rohkeutta ajatella itse.

Viikon aikana SPR ja muut järjestöt järjestävät tapahtumia ympäri Suomen. Pitäkää silmät ja korvat auki ja osallistukaa lippukuntanne kanssa johonkin näistä tempauksista. Tietoa tapahtumista löytyy esimerkiksi SPR:n sivuilta tai Facebookista Ei rasismille – sivulta. Sivuilla voi myös virtuaalisesti heittää ennakkoluulot roskikseen.

Rasisminvastaisella viikolla voi käsitellä rasismia ja syrjintää partiotapaamisissa. Kutsukaa mielellään eri maasta tuleva henkilö kertomaan omasta taustastaan ja siitä miten on ollut muuttaa Suomeen. Esimerkiksi seuraaviin aktiviteeteihin on myös helppo sisällyttää myös keskustelu rasismista. Taustatietoa löytyy Avaus-projektin materiaalipankista. SPR on tehnyt tietovisan aiheesta.

Sudenpennut: Yksissä tuumin, Maailma

Seikkailijat: Pohjoinen – Rohkeuskoe, Maailma-taitomerkki

Tarpojat: Yhteiskunta – Vieraat kulttuurit

Samoajat: Omat mietteet – Ennakkoluulut erilaisia ihmisiä kohtaan

Vaeltajat: Kansainvälisyys – Maahanmuuttajat