Rauhanpäivä

Kansainvälistä rauhanpäivää (Peace one day) vietetään joka vuosi 21. syyskuuta. Päivä on vuodesta 2001 YK:n hyväksymä kansainvälinen vuosipäivä. Päivän juuret ovat kuitenkin 1980-luvulla.

Partiolaiset ovat omaksuneet YK:n rauhanpäivän myös partiolaisten kansainväliseksi rauhanpäiväksi, sillä partioon ovat alusta alkaen kuuluneet rauha ja rauhankasvatus. Partion perustajan Robert Paden-Bowellin ajatuksissa liikkeen tulee pyrkiä maailmanlaajuiseen veljeyteen.

Rauha ei ole vain sodan puuttumista. Rauha on myös mielenrauhaa, työrauhaa. Rauha on sitä, että elämme sovussa itsemme ja toistemme kanssa, torjumme mop-logo-large-enennakkoluuloja sekä edistämme tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta.

Rauhanpäivää vietetään maailmanlaajuisen tulitauon ja väkivallattomuuden merkeissä. Eri puolilla maailmaa järjestetään tapahtumia ja YK:n päämajassa pääsihteeri soittaa rauhankelloa perinteisin menoin.

Rauhanpäivänä voi toteuttaa hyviä tekoja Messengers of Peace-projektin hengessä tai tehdä rauhaan liittyviä aktiviteettejä.