Seurakuntavaalit

Seurakuntavaalit järjestetään marraskuussa 2014. Seurakuntavaalit ovat ainoat valtakunnalliset vaalit, joissa 16-vuotialla on äänioikeus. Näissä vaaleissa samoajat ja vanhemmat voivat oikeasti vaikuttaa.

Seurakuntavaalien yleinen teema on Usko hyvän tekemiseen, mikä sopii hyvin yhteen ohjelmapainotuksen kanssa. Osana teemaa järjestetään Hyvän tekemisen toreja. Seurakunnat järjestävät toreja oman aktiivisuuden mukaan sekä ehdokasasttelun aikana että ennakkoäännestyksen yhteydessä. Hyvän tekemisen torilla on äänestyspaikan lisäksi muuta toimintaa. Torilla voi olla kahvila, tapahtumia ja siellä pidetään esillä kirkon tekemää hyvää työtä paikallisesti ja globaalisti. Torit tarjoavat hyvän paikan lippukunnille esitellä toimintansa ja sitä hyvää, mitä partiolaiset tekevät. Ota yhteyttä omaan seurakuntaasi, jos haluat tietää osallistumismahdollisuuksista ja aikataulusta.

Lisää tietoa Suomen partiolaisten kampanjasta sivulla partioehdokkaat.fi. Sivulta löytyy myös esimerkkejä aktiviteeteista, joiden avulla voi käsitellä vaikuttamista seurakunnassa. Vinkkejä osittain samoihin aktiviteetteihin löytyy myös tältä sivustolta ikäkausien alta.